top of page

AUDIOTOUR

In de audiotour van boerderij Zorgwijk loop je in ongeveer 20 minuten over het erf. Je hoort het verhaal van boerin Jo Stouthamer-Smallegange die hier vanaf 1939 samen met haar man Petrus woont.

IMG-0216.jpeg

Het verhaal

 

Jo en Petrus leiden een gewoon leven in ongewone tijden van oorlog en watersnood. Het is een verhaal over koeien melken en jam maken. Maar ook over bombardementen en de verwoestende kracht van het water. En vooral: over een kastanjeboompje dat alleen door de liefde in leven blijft.

Praktische informatie

  • De komende maanden is de audiotour te beluisteren op afspraak. Wil je graag langskomen, alleen of met een groep? Stuur dan een bericht via het contactformulier. In het voorjaar van 2024 vind je hier weer de dagen dat je ook zonder afspraak welkom bent

  • De toegang is gratis.

  • Belangrijk: neem je eigen mobiele telefoon en koptelefoon of oortjes mee! Je kunt de audiotour downloaden met een QR-code bij de kastanjeboom. Dit is de enige manier waarop je de audiotour kunt beluisteren.

  • Het verhaal is deels in het Zuid-Bevelands dialect. Het is geen probleem als je dit niet spreekt.

  • Locatie start audiotour: de voortuin van boerderij Zorgwijk, Hellewoudstraat 1 in Ellewoutsdijk.

Over de audiotour

 

De audiotour is gebaseerd op interviews met Clasien Rooze-Stouthamer, dochter van Jo en Petrus. Haar schoondochter Emmy maakte het script. De audiotour werd mede mogelijk gemaakt door Erfgoed Zeeland.

Concept, interviews, script en productie: Emmy Bregman
Opname en montage: Roger van der Veken
Voice over: Heleen Platschorre
Vertaling Zuid-Bevelands en stem Jo: Jopie Minnaard-Verheijke
Muziek: Jacco Minnaard (2013)
Scenario advies: Thomas van der Ham
Vormgeving: Pauline Zijlstra, Reprovinci 
 

bottom of page